shiatsu

Shiatsu

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een Japanse manuele therapie die gebaseerd is op Oosterse & Westerse geneeskunde.
Shiatsu richt zich op de meridianen en op specifieke energetische drukpunten. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en balanceert lichaam en geest.
Shiatsu helpt bij een breed scala van klachten en heeft bovendien ook een preventieve werking.
Het is een diep ontspannende ervaring.

Wat gebeurt er precies tijdens een behandeling?
Eerst zorg ik dat je heerlijk comfortabel en warm ligt (met kleding aan). Ik breng je tot rust en voel met mijn handen waar je spanningen, blokkades, maar vooral energetische 'leegtes' hebt op dit moment. Ik voel ook jouw pols (er zijn eigenlijk 12 polsen voelbaar, een voor iedere meridiaan).
Met verschillende technieken 'vul' ik de leegtes en laat ik de energie weer optimaal doorstromen. Hierbij gebruik ik lichte druk met duimen vingers en handen en als het nodig is ook strekkingen en andere manipulaties.
Een Shiatsubehandeling duurt 1 uur.

De eerste behandeling
De eerste behandeling begint met een kort oriŽnterend gesprek waarin ik je vragen stel over je gezondheid, de klachten waarvoor je komt en over je leefgewoonten zoals voeding, slaap en dagelijkse bezigheden.
Naar aanleiding van mijn bevindingen geef ik je hierna een Shiatsubehandeling die het beste aansluit bij je klachten en constitutie van dit moment.
In totaal duurt de eerste behandeling ca. anderhalf uur.