overmij

Over mij

Welkom! Mijn naam is Dr. Hila Moscovich en ik wil mijzelf en mijn praktijk graag aan je voorstellen.

Ik heb er altijd van genoten om mensen te helpen en te genezen.
Als tandarts, in mijn onderzoeken en in mijn persoonlijke omgeving... altijd probeerde ik iets waardevols voor mensen te doen.
Maar dat was gewoon niet genoeg. Ik wilde echt helpen: ik wilde levens kunnen veranderen.

Nu, nadat ik meer dan 30 jaar zowel de Oosterse als de Westerse geneeskunde heb bestudeerd, heb ik eindelijk de weg gevonden en voel ik een diepe dankbaarheid dat ik mijn klanten in contact kan brengen met hun eigen genezende krachten. Het is wonderbaarlijk voor mij om fysieke en mentale problemen voor goed te zien verdwijnen. Vaak verrassend snel.

Na mijn eigen 'wonderbaarlijke' genezing kijk ik er met enthousiasme naar uit om jou ook deze unieke ervaring te laten beleven.
Dus als jij er klaar voor bent om je leven echt te veranderen, ga ik graag met je aan de slag.

Jaren had ik last van onbehandelbare allergieŽn, die alsmaar erger werden en van mijn leven ťťn grote ellende maakten. De reguliere geneeskunde kon mij niet helpen. De medicijnen werkten gewoon niet.

Mijn uiteindelijke genezing, die ik uitsluitend te danken heb aan de natuurgeneeskunde, hebben me geholpen me te ontwikkelen van een wetenschappelijke scepticus tot een gepassioneerde (en nog steeds wetenschappelijke!) beoefenaar van Energy Medicine en Energy psychologie.

In de praktijk

Met veel zorg heb ik twee genezende technieken uitgekozen en deze onder de knie gekregen. Beide technieken worden veelvuldig gebruikt en zijn uitgebreid beschreven. Er bestaat een groeiende hoeveelheid wetenschappelijke gegevens die aantonen dat deze methoden successen boeken en hoe zij werken.

De eerste techniek is Shiatsu.
De tweede techniek is EFT (Emotional Freedom Techniques), een nieuwe revolutionaire vorm van Shiatsu.
Allebei deze technieken vinden hun oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde en zijn gebaseerd op het zelfde basisprincipe:
Elke ziekte wordt veroorzaakt door emotie & emotie is een vorm van energie.

Shiatsutherapie is er op gericht om energetische blokkades op te heffen, de energieŽn in het lichaam weer vrijelijk te laten stromen en zo te zorgen voor fysieke en mentale genezing.
EFT therapie richt zich op het laten vrijkomen van ongezonde emoties die deze blokkades in de eerste plaats veroorzaken.

Deze genezende technieken lijken in tegenovergestelde richtingen te werken: de ťťn van lichaam naar geest, de andere van de geest naar het lichaam. Ze vullen elkaar perfect aan... en daarin ligt gelijk het bijzondere van mijn aanpak: ik combineer ze.

Bij mijn behandelingen gebruik ik eerst de ene techniek en dan de andere, afhankelijk van de situatie en met volle aandacht voor jouw wensen en noden.
Samen zijn deze twee technieken bijzonder krachtig, en de genezing vindt snel en gemakkelijk plaats.
De veranderingen treden na 1 tot 4 sessies merkbaar op.

Dit is hoe ik werk.

Mijn achtergrond

Eerst heb ik algemene geneeskunde gestudeerd. Mijn tandartsdiploma heb ik in 1992 behaald aan de Universiteit van Manchester, Engeland. In 2000 ben ik gepromoveerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In deze periode heb ik klinisch- en laboratoriumonderzoek uitgevoerd, heb ik baanbrekende technieken ontwikkeld en een groot aantal wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Tegelijkertijd hield ik me bezig met geest/lichaam geneeskunde & met het onderbewuste. Ik volgde trainingen op gebied van Clinical Medical Hypnosis en specialiseerde me in de behandeling van angstige patiŽnten.

Door de jaren heen heb ik me verdiept in verschillende behandelmethodes waaronder Ayurveda, Nutrition, Yoga & Qi Gong en heb deze in praktijk gebracht.

In 2005 kwam ik op het spoor van EFT (Emotional Freedom Techniques). Mijn EFT opleiding heb ik in Engeland gevolgd, onder leiding van twee van de oprichters en meesters van EFT, Jaqui Crooks & Ann Ross, die zelf opgeleid waren door Gary Craig. Sinds 2009 sta ik bij de AAMET (Association for the Advancement of Meridian Energy Techniques) geregistreerd als erkend EFT-beoefenaar.

Om mijn kennis van de energetische systemen van het menselijk lichaam nog verder uit te breiden heb ik een 3-jarige Shiatsu-opleiding gevolgd, en ontving ik in 2012 mijn diploma als gecertificeerd therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde en Shiatsu. Ik sta ingeschreven bij de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong en bij de stichting RBNG/TBNG.

In mijn praktijk gebruik ik elementen uit de Acupunctuur, Traditionele Chinese Geneeskunde, NLP, Matrix reimprinting, HeartMath, Klinische Hypnose, Epigenetics, Meta-Medicine, en Quantumfysica.
Ik ben een actieve deelnemer aan de internationale beweging rondom Energy Medicine.


Lola

Lola March 2014De Feel Free Clinic maakt gebruik van Dierondersteunde Therapie (DOT). Honden bezitten een krachtig natuurlijk en genezend energieveld en creŽren de juiste omstandigheden voor diep energiewerk.

De praktijkhond Lola is een jonge Sharpei, een oud Chinees hondenras die, onder andere, tempels en paleizen bewaakten. Alleen al door haar aanwezigheid tijdens een sessie, creŽert Lola niet alleen een warme en openhartige atmosfeer, maar ook verbetert ze significant de therapie.

Onderzoek heeft uitgewezen dat therapiehonden in staat zijn om de afgifte van verscheidene neurotransmitters in de hersenen te stimuleren; oxytocineniveaus (spelen een belangrijke rol bij gevoelens van verbondenheid en plezier) en dopamineniveaus (betrokken bij het beloning-motivatiesysteem) worden verhoogd, terwijl cortisolniveaus (een stresshormoon) worden verlaagd.

Ondanks dat Lola een integraal onderdeel van de behandeling is, is rechtstreeks contact met haar niet nodig. Dus als je geen hondenliefhebber bent, is dit geen enkel probleem!

De Feel Free Clinic biedt ook Energiewerk voor dieren aan (Animal EFT). De therapie heeft de vorm van een surrogaat-EFT (ik werk met de eigenaar ten behoeve van het huisdier), of direct met huisdier en eigenaar.