Ervaringen

"Op aanraden van mijn Shiatsu therapeute kwam ik bij Hila. Enigzins sceptisch en niet wetende wat me te wachten stond begon de "behandeling". Ik heb al heel wat gedaan op het gebied van proceswerk zoals zweethutten, ceremonies met medicijnplanten, ademwerk, en dacht dat deze "milde" therapie weinig ging doen.
Na 3 behandelingen ervaar ik een wereld van verschil. Ik weet niet hoe het werkt maar het werkt! Ik kan de ‪#‎EFT‬ bij Hila iedereen aanraden.
Dankjewel lieve Hila, voor je oprechte betrokkenheid, je helende gave en het voorbeeld dat jij bent door vorm te geven aan je levensmissie!
Dank."

Jeroen, 32, Amsterdam 23/08/2016


"In een woord: verbluffend. Vijf behandelingen met EFT bij Dr. Moscovich hebben mij teruggebracht bij de essentie, namelijk dat het leven vooral 'genieten' is. Dat ik niet meer wordt geleefd door oude patronen van schuld, spijt, angst, schaamte en verdriet (gevoelens die mij zeker nog regelmatig bezoeken). Daarvoor in de plaats is er veel liefde, blijdschap, overvloed, contact en ruimte gekomen.
Eerlijk gezegd had ik het nauwelijks vertrouwen dat dit zo voorhanden was en in zulk een korte tijd realiseerbaar zou zijn.
Ik kende liefde al en vreugde en al die andere fijne dingen die het leven te bieden heeft. Alleen, ze leken me voortdurend te ontglippen en net buiten mijn bereik plaats te vinden. Zodoende was er altijd tekort, gebrek, gemis. Nu merk ik dat de overvloed steeds aanwezig is, en bereikbaar is. Daar hoef je niet hard voor te zwoegen. Dat kun je gewoon ontvangen. Hila, fantastisch bedankt voor deze openbaring."

"Twee maanden nadat ik in korte tijd vijf behandelingen bij jouw gekregen heb, merk ik dat er veel dingen ten goede veranderd zijn. Ik ervaar meer rust en meer ruimte waarin ik mag en kan zijn wie ik op het moment ben. Dat het volkomen ok is wie ik ben. Dat schaamte, schuld, angst niet voortdurend op de voorgrond staan, en dat empathie, vreugde, en acceptatie net zozeer voorhanden zijn. Dat het leven vaak leuk en uitdagend is. En vooral dat het leven geen drama is, maar een proces van groei en ontwikkeling. Ik realiseer me vaak dat ik rijk ben, niet in financiële zin, maar in mogelijkheden, in vriendschappen en relaties, in innerlijke beleving. Het leven heeft veel te geven en ik mag het ontvangen. En wat blijkt; ik heb zelf ook veel te geven. Dit in tegenstelling tot wat ik vroeger geleerd heb en wat zich in mij verankerd had. Er zijn wat dat betreft schellen van mijn ogen gevallen.
Wonderlijk hoe een ogenschijnlijk simpele en eenvoudige methode als EFT dit kan bewerkstelligen.
Mijn dank is groot hiervoor Hila."

M, Nijmegen 15/08/2013


"In het leven zijn we niet vrij van 'life events' zoals ziekte, dood, scheidingen.
In mijn leven ontstonden er echter, vlak na elkaar, zo'n verloop van omstandigheden; ik raakte zoveel mensen kwijt dat ik traumatiseerde. Negatieve gedachtegangen kregen de overhand en toen er eind januari 2016 een kind in mijn omgeving ziek werd sloegen alle negatieve emoties letterlijk naar binnen. De lijdensdruk werd te groot. Ik kon niet meer eten en drinken. Ik stond op slot. Tijd voor mij om terug te keren naar de essentie, terug naar een tijd waar patronen zijn ontstaan, terug naar bewustwording om met een verfrissende blik opnieuw de wereld in te kunnen gaan.
Dr Hila heeft mij hier met de EFT behandeling mee op weg geholpen. Al na de eerste behandeling kwam er een gevoel van kalmte en rust over mij heen, alsof ik weer kon ademen en zuurstof kreeg. Het werd de eerste stap naar herstel. Gedurende de behandelingen heb ik een dagboek bijgehouden en dit kunnen delen met Dr Hila, waardoor zij inzicht kreeg in mijn proces. Op deze manier kon zij de behandeling nog dieper afstemmen aan mijn behoeftes.
Bijzonder vond ik ook de rol van Lola, de Sharpei-hond, in de praktijk. Op de momenten waar de emoties tijdens de behandeling de overhand kregen stond zij naast me om ze te geleiden. Dit gevoel en deze interactie is eigenlijk niet in woorden uit te drukken. Waar het omgaat is dat mijn lijdensdruk sterk is afgenomen. Ik geniet weer van het leven en van de hele kleine dingen om mij heen. Er is rust in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik kan weer sporten, bewegen en ben minder vermoeid. Een bijkomstigheid (waar ik van te voren nooit aan heb gedacht) is dat mijn heftige migraines met de helft zijn afgenomen. Ik heb de afgelopen periode met deze hulp en ondersteuning mij zelf weer terug gevonden. En wat is er mooier dan jezelf weer vinden in dit doolhof van het leven? Pas als je jezelf kunt zijn en je toelaat dat je mag genieten, pas dan kun je er ook daadwerkelijk weer voor anderen zijn!! "

Margreet, 10/07/2016


"Eigenlijk ben ik naar Hila gekomen omdat mijn man ook door haar behandeld was en hij was heel enthousiast.

Ik heb mijn hele leven last gehad van darmklachten (prikkelbare darm syndroom), hevige menstruatieklachten, schouderpijn en hoofdpijn. Ik had niet eens gedacht dat dat ooit weg zou kunnen gaan. 
Na zeven behandelingen (~half jaar) zijn al mijn klachten weg. Ik voel een lichtheid in mezelf en in het leven, dat had ik nooit daarvoor."

D, Den Bosch 12/06/2013

 "Toen ik bij Hila kwam met mijn hulpvraag, ging ze eerst kort met mij in gesprek. Ze nam de tijd en stelde open vragen over mijn gevoelens, mijn situatie, en wat ik zelf graag wilde bereiken met de behandeling. Het was erg fijn om om op die manier te beginnen. Daarna kwam ik op een heerlijk bed te liggen met een lekkere deken over mijn benen, en ging Hila naast mij zitten. De eft behandeling, door middel van herhalingen van door Hila uitgesproken zinnen en de bekloppingen op mijn hand, mijn voorhoofd en net onder mijn hals, was intens en indrukwekkend. Ik werd me er als nooit eerder bewust van hoe mijn gevoelens echt voelden, in mijn lichaam. Ik werd intens verdrietig, maar in de loop van het uur voelde ik een grote en lichtende kracht in mij opkomen.
Ik voelde me sterk worden, en het prachtige was dat ik deze kracht nu onwrikbaar in mezelf voel zitten. Wat heerlijk om zo intens mijn gevoelens te beleven en ze vervolgens een plek te kunnen geven waardoor ik me niet langer klein en overrompeld voel.

Hila heeft me het vertrouwen gegeven in mijn eigen kracht om in vrijheid mijn leven te leven. Dank je wel, Hila!"

M, Nijmegen 11/09/2010


 "Mijn ervaring met eft: Ik heb een druk hoofd en mijn gevoelens worden meestal overschaduwd door mijn 'ratio'. Echter tijdens de eft sessies gebeuren er voor mij wonderlijke dingen. Mijn hoofd verliest zijn dominantie en mijn gevoel zwelt op. Dit gevoel heeft eerst veel lading maar gedurende de eft cyclus verliest het z'n lading en zwaarte. De lucht die daardoor onstaat geeft ruimte voor een 'volgende' laag emoties. Het is een fijn en gecontroleerde manier om ouwe rotzooi te doorleven zonder in een achtbaan terrecht te komen. Het effect is dat je verbaast en opgelucht de deur uit gaat en met frisse energie de dag in gaat.

Mijn ervaring met shiatsu: Ook dit is een heerlijke manier om uit je drukke kop te komen en op reis te gaan in je lichaam. Ik heb plekjes zat die aandacht missen en die schreeuwen om aandacht. Tijdens een sessie krijgen sommige plekjes hun wel verdiende aandacht en die blijken dan gepaard te zijn met emoties. Het is heerlijk om dan dat lijfelijke gevoel en emotie te kunnen koppelen en gewoon te laten zijn. Naar mate de tijd verstrijkt merk je dat zowel de fysieke klacht als de emotie afzwakken en tot rust komen. Als ik de deur uit loop heb ik een voldaan en ontspannen lichaam en een minder zwaar hoofd."

S, Nijmegen 22/05/2011


"The EFT process is remarkably simple and pleasant, definitely when compared to other "change your life" options that are presented in uncomfortable workshops where a set of rules is to be adsorbed by the conscious mind. EFT comes natural, although I do think it requires high skills of the EFT master to make it look & feel simple and pleasant.

The feeling after a few EFT sessions is of a far higher level than the feelings that come with material pleasures... It has more to do with a reunion in yourself, with newly finding your innocence or your true self/true character. Life can hit you in the face with a brick and you can accumulate these bricks over the years to build a defense wall. Defeat this falseness to see the light & love again. Now imagine how that feels!

Hila
If you would still have been a dentist, then I would immediately sign up with you. However, what a talent would have been waisted if you would have stayed with dentistry. Sometimes I look into your eyes and I wonder if my guardian Angel decided an experiment; materialise to work on me from a new perspective. You really know how to make it personal. When I am walking the high wire - a tense nerve over a deep ravin - you are very good in balancing me and in giving me the space I need, while at the same time firmly but lovingly restricting me to where I should be.

J, Den Bosch 10/02/2013